Over de vergroenactie

Spelenderwijs samen met inwoners vergroenen

De gevolgen van de klimaatveranderingen zijn zichtbaar. De lucht om ons heen is vervuild en de hoeveelheid insecten neemt af. Dat de kleine beestjes in de problemen zijn, weten we al een tijdje. Maar hoe kunnen we helpen? Een steen vervangen voor meer groen is een goede eerste stap. Zo kan het water in de bodem zakken, daalt de temperatuur en wordt fijnstof afgevangen. Dieren vinden weer een leefgebied, het leven in de bodem verbetert en wij mensen voelen ons ook prettiger en gezonder.

Inwoners hebben een grote rol bij het vergroenen van de gemeente. Maar hoe activeer je hen? Dat was een vraag die Martijn Neuvel (duurzaam bewuste inwoner) en Paul van Kuik (marketingexpert) bezig hield. Met hun inzichten en hart voor duurzaamheid zijn zij aan de slag gegaan met een groen participatieplatform waarbij gemeenten hun inwoners kunnen activeren tot vergroenen. Inmiddels worden er meerdere malen per jaar speelse en informatieve winacties voor gemeenten uitgerold. Deelnemende gemeenten ontvangen een kant-en-klare toolkit met berichten voor de sociale kanalen, e-mail nieuwsbrief en persberichten. De organisatie van de Vergroenactie verzorgt online advertenties en draagt zorg voor de winactie. Doordat meerdere gemeenten aansluiten kunnen we de kosten laag houden en de impact vergroten.

Zo maken we samen onze leefomgeving steeds groener. Doe ook mee!

Hoe het werkt

1  Aanmelden als gemeente

Wij versturen na aanmelding een volledig verzorgde mediatoolkit, stellen de advertenties in en verzorgen de winactie.

2  Verloop actie

Doen inwoners mee aan de quiz? Dan maken ze kans op twee van de 50 Vergroenmixen.

3  Bekendmaking winnaars

De winnaars worden willekeurig uitgekozen en krijgen hun gewonnen Vergroenmixen thuisbezorgd. De gemeente hoeft hier niets voor te regelen.